Born BraveBeard

          Middenslag schnauzers peper & zout

NIEUWS

YARA IS MOEDER GEWORDEN VAN 12 PUPS!

Op vrijdag 14 juni is Yara moeder geworden van 12 mooie gezonde pups, 5 reutjes en 7 teefjes. De bevalling is prima verlopen en Yara kwam gelijk weer in haar moederrol. De pups doen het prima en wij genieten er weer met volle teugen van. Later deze week zal ik onder de map Puppy's een map maken van het B-nestje zodat ik daar regelmatig wat foto's zal plaatsen van hoe de pups opgroeien.
--------------------

EEN BUIK VOL PUPPY'S !
Omdat Yara toch wel een hele dikke buik kreeg hebben we een foto laten maken om te kijken  hoeveel pups ze draagt. De dierenarts heeft er 12 geteld dus dat is weer een buik vol! Het vorige nestje was ook zo groot en dat heeft ze super gedaan dus we hebben er vertrouwen in dat we straks weer een mooi elftal met 1 reservespeler hebben. 
 


-------------------


🎉FEEST VOOR NERO EN  YARA !🎉

Twee dagen feest in huis; op donderdag 30 mei is Nero 13 jaar geworden en Yara is op vrijdag 31 mei 4 jaar oud geworden. Nero is onze eerste schnauzer en we zijn super blij dat hij nog steeds in goede gezondheid bij ons is. Yara viert haar verjaardag dit keer niet alleen want ze is drachtig. Ze is al flink aan het groeien. Nog ruim 2 weken en dan mogen we weer een mooi nestje verwelkomen. Het gaat super goed met haar en we kijken dan ook uit naar de mooie tijd die komen gaat. 

 

Lord - Nero Het Hoog Oord "NERO"
13 JAAR

YARA Alarm Beskyd
4 jaar 
Op de foto is ze bijna 7 weken drachtig


--------------------

YARA WORDT MOEDER !

Op dinsdag 14 mei zijn we met Yara naar de dierenarts geweest om aan de hand van een echo te zien of ze drachtig is. En ja, we kunnen feestvieren Yara is drachtig!! Op de echo zijn 8 pups gezien maar de kans is groot dat er nog een paar verstopt lagen en het dus wederom een groot nestje gaat  worden. We gaan weer heel goed voor Yara zorgen en hopen half juni te kunnen laten weten wat er uiteindelijk is geboren. 


--------------------

 

NEDERLANDS JEUGD KAMPIOEN 🏆
ALPHA Born BraveBeard

Op zaterdag 11  juni 2024 heeft Alpha Born BraveBeard zijn 3e kampioenstitel gehaald en mag zich vanaf nu Nederlands Jeugdkampioen noemen! Hij kwam tijdens de Outdoor Zeeland show uit in de jeugdklasse alwaar hij een eerste plaats behaalde met een uitmuntend en daarmee ook nog eens de kwalificatie Beste Reu kreeg. Super trots op deze knappe kerel en zijn baasje Gea Oosterbosch waarbij Alpha een leven heeft als God in Frankrijk. Gefeliciteerd Gea, hij zag er weer top uit!

-------------------- 


 YARA heeft een date gehad!

Onlangs zijn we afgereisd naar Duitsland waar Yara een date heeft gehad met Multi Ch. Miro vom Wesenswart (MAX), die ook tevens de vader is van World Winner '24. Dit is hetzelfde reutje waarmee Yara in november 2022 haar eerst nestje kreeg. Vanuit het vorige nestje krijgen we alleen maar positieve berichten over het fijne karakter van de pups. Daarbij zijn ze ook nog eens uitgegroeid tot zeer mooie schnauzers en aangezien we zelf een pup willen houden zijn dat de redenen waarom we nog een keer voor deze combinatie hebben gekozen. 

Nu begint het wachten totdat er een echo gemaakt kan worden ter bevestiging van een dracht. Dit zal gebeuren in de tweede helft van mei. Laten we hopen dat ons uitstapje naar Duitsland resulteert in weer een mooi nestje. We tellen de dagen in spanning af.......

Meer informatie kunt u vinden onder Nestplanning 2024

 

-------------------

KAMPIOENSTITELS VOOR 

 

ALPHA Born BraveBeard 🏆

 

Op zaterdag 2 maart 2024 heeft Alpha Born BraveBeard, pas 15 maanden oud, zijn eerste kampioenstitels gehaald. Hij kwam uit in de jeugdklasse tijdens de Internationale Martinidogshow HOLLAND CUP in Groningen. Hij werd daar de beste reu in de jeugdklasse en na het verslaan van een kampioensreu uit Zweden mocht die zich beste reu van die dag noemen. Hiermee behaalde hij de titels Holland Cup Junior Winner '24 en Holland Cup Winner '24. Ook behaalde hij een Crufts Qualificatie 2024 waardoor hij zich volgend jaar mag inschrijven bij de grootste hondenshow die eens per jaar in Birmingham (Engeland) wordt gehouden. Ik heb Alpha deze keer voorgebracht en wil bij deze zijn baasje Gea Oosterbosch feliciteren met dit fantastische resultaat van haar lieve mooie Alpha!

 

 
-------------------


WINNER OF WINNERS (KENNEL-)COMPETITIE '23🏆


Inmiddels een e-mail ontvangen van Raad van Beheer met daarin de certificaten van de Winner Of Winners  competitie 2023.

Met trots kunnen wij nu officieel laten weten dat onze kennel is uitgekozen tot de Beste Kennel middenslag schnauzers peper en zout 2023! Ook Yara heeft deze competitie gewonnen in slechts 4 shows en kan dus wederom een kampioenstitel toevoegen aan haar lijstje; te weten nummer 13! Hoe trots kun je zijn!!


-------------------


WINNAAR CLUB COMPETITIE NSC '23

Voor de 3e keer op een rij is Yara de winnaar geworden van de Clubcompetitie Nederlandse Schnauzer Club voor de mooiste schnauzer van 2023! Wederom erg trots op onze mooie lieve Yara!!
-------------------
WINNER OF WINNERS COMPETITIE🏆
De "Winner of Winners" competitie (WoW) is een showcompetitie die in 2022 is gestart. Honden kunnen punten behalen tijdens shows. De competitie bestaat uit twee onderdelen. Er is een competitie voor individuele honden en er is een competitie voor fokkers met een kennelnaam. De hond met het hoogste aantal punten van het ras wint aan het einde van het jaar de "Winner of Winners'-titel. Datzelfde geldt ook voor de kennelnaam competitie. Met trots kan ik laten weten dat zowel Yara als onze kennel Born BraveBeard bij deze competitie de 1e plaats hebben behaald!! De officiële certificaten heb ik nog niet ontvangen maar ik kan inmiddels wel de uitslagen publiceren die op de website van Raad van Beheer zijn vermeldt.

 

 --------------
------


Hond van het Jaarshow 2023


Onlangs van Raad van Beheer een uitnodiging om deel te nemen aan de Hond van het Jaarshow  2023. Dit is geen tentoonstelling waarvoor je je kunt inschrijven. Kwalificeert je hond zich op tentoonstellingen in Nederland door het kalenderjaar heen, dan wordt je door Raad van Beheer uitgenodigd om je hond in te schrijven voor de Hond van   het Jaarshow. Yara heeft zich gekwalificeerd door CLUBWINNER te worden tijdens de Clubmatch van de Nederlandse Schnauzer Clubmatch op 1 oktober 2023. Uiteraard heel trots dat Yara hier voor is uitgenodigd!!

 

--------------------

🏆 WINSTER 20 23 🏆
Afgelopen weekend zijn we met Yara naar de Fryslân Cup & Dutch Winnershow in Leeuwarden geweest. Beide dagen waren zeer succesvol en heeft Yara haar 12e kampioenstitel behaald. Uiteraard zijn we weer super trots! Voor nu was dit even de laatste show en gaan we ons voorbereiden op een hopelijk weer mooi nestje puppy's in het voorjaar/zomer van 2024.

24-11-2023
IDS Fryslân Cup Leeuwarden, Judge: Dhr. A. vd Broek (NL), Championclass

1 Excellent, CAC, FCI-CACIB, Best of Bitch & Best of Breed

25-11-'23
IDS Dutch Winnershow Leeuwarden, Judge: Dhr. D. Baars (NL), Championclass

1 Excellent, CAC, FCI-CACIB, Best of Bitch, Best of Breed, CRUFTS QUALIFICATION '24 & DUTCH WINSTER 2023! 🏆

--------------------


Riesenschnauzer DEX is vader geworden

Op woensdag 8 november 2023 is onze riesenschnauzer DEX (VOYAGER's X-cellency Duke Dexter) vader geworden van 11 mooie gezonde pups; 7 reutjes en 4 teefjes. Het was voor zowel mulder JU als voor DEX de eerste keer dat ze vader en moeder zijn geworden dus dat was best wel spannend. JU heeft een prima bevalling gehad en is een zorgzame moeder en wij kunnen nu alleen maar trost zijn op haar en DEX.


--------------------


Internationale Dogshow Bleiswijk 21-10-2023


Op zaterdag 21 oktober heeft Aiko Born BraveBeard (Ivar) meegedaan aan de hondenshow  Bleiswijk met een mooi resultaat. Hij kreeg een 2e plaats met een Uitmuntend en een RCAC wat betekent dat hij nu een kwart kampioensschapspunt heeft verdiend voor zijn titel Nederlands Kampioen, dus super trots op deze kanjer.

 --------------------


Kampioenschapsclubmatch Nederlandse Schnauzer Club
YARA & ANNIKA 🏆 CLUBKAMPIOEN '23 🏆


Op zondag 1 oktober hebben we weer deelgenomen aan de jaarlijkse Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Schnauzer Club. Dit keer was Yara niet alleen, 3 kinderen uit haar eerste nestje deden ook mee. Het was een succesvolle dag;  de pups kregen een mooie beoordeling en Yara en Annika wonnen beide de titel Clubkampioen '23. Ook hadden we ons ingeschreven in de Fokkersklasse en behaalde daarmee de eerste plaats. Hoe trots kun je zijn na zo'n mooie succesvolle dag!! 

 

 

 

--------------------


 🏆 GERMAN WINNER '23 🏆Vrijdag 28 juli 2023 zijn we met Yara naar de German Winner Show in Gelsenkirchen (DE) geweest. De competitie was sterk en de duitse keurmeester Anja Kopp was zoals altijd zeer streng en kritisch maar zag de kwaliteiten van onze Yara en kreeg als één van de weinigen een Uitmuntend. Trots zijn we huiswaarts gekeerd met een nieuwe kampioenstitel welke we als 10e titel aan het lijstje mogen toevoegen!

1 Excellent, VDH, CAC, FCI-CACIB, Best of Bitch, Best of Breed & GERMAN WINNER '23

--------------------

Het showdebuut van Alpha, Aik o en Annika 🥇


Op zondag 10 juni 2023 hadden 3 pups van ons eerste nestje hun showdebuut tijdens de Kampioenschapsclubmatch van de Nederlandse Schnauzervereniging VSFL. Alpha, Aiko en Annika waren ingeschreven in de puppyklasse en kregen alle drie een bijzonder mooi keurverslag en hun beoordeling was: VEEL BELOVEND. Als kers op de taart behaalde Alpha ook nog eens een 3e plaats als mooiste pup van die dag! Hoe trots kun je zijn wanneer er zulke mooie resultaten worden gehaald met de door jezelf gefokte pups. Uiteraard was Yara er ook bij en werd 1e in de Kampioensklasse. Pup Amy kwam samen met haar baasje langs om haar broertjes en zusje aan te moedigen en uiteraard weer eventjes als vanouds te spelen. We hebben ook gelijk even van de gelegenheid gebruik gemaakt om een groepsfoto te maken, zo leuk om een aantal pups weer terug te zien. Het was een mooie, succesvolle en vooral gezellige dag om op terug te kijken


Van links naar rechts: Aiko (Ivar), Annika (Nika), Yara, Amy & Alpha
 


--------------------

💥  Vice EUROPEAN WINNER '23 💥Donderdag 18 mei 2023 zijn we met Yara naar de Europese Dogshow Herning in Denemarken geweest. Er deden in totaal 60 middenslag schnauzers peper & zout mee waarvan 30 teefjes. Yara was ingeschreven in de kampioensklasse en moest het in eerste instantie opnemen tegen nog 9 andere kampioensteefjes. Zij behaalde in deze ronde een 2e plaats met een Uitmuntend, een Kampioenschapscertificaat en een Res.CACIB. Hiermee mag ze zichzelf Vice European Winner '23 noemen. Toen alle teefjes waren gekeurd werd er gekeken wie de titel mooiste teefje kreeg en van de 30 teefjes is Yara toen 3e geworden. Al met al hele mooie resultaten als je bedenkt dat de concurrentie van zeer hoog niveau was en de keurmeester zeer kritisch. Wij zijn in ieder geval zeer trots huiswaarts gekeerd!!!

--------------------

🏆 LUXEMBURGS- EN INTERNATIONAAL KAMPIOEN 🏆


1-04-2023

105th Internationaal Dogshow Luxemburg  judge: Mr. Bruno Nodalli (It), Championclass

1 Excellent, CACL, FCI-CACIB, Best of Bitch, Best of Breed, CRUFTS Qualification '24, LUXEMBURGS- & INTERNATIONAAL KAMPIOEN

--------------------Na een zwangerschap staat Yara 3,5 maand na haar bevalling van 11 pups weer voor het eerst in de showring en heeft er meteen weer een kampioenstitel bij. Hoe trots kun je zijn!!!

 

🏆 HOLLAND CUP WINSTER '23 🏆

 

 

19-03-2023


Int. Dogshow KV Rijnland (NL) judge: Mrs. A. Lafleur - de Vries (NL), Championclass

 1 Excellent, CAC, FCI-CACIB, Best Bitch, Best of Breed, Crufts Qualification '24 & HOLLAND CUP WINSTER '23

 --------------------

 
YARA IS BEVALLEN VAN 11 GEZONDE PUPS

Op vrijdag 25 november 2022 is Yara bevallen van 11 mooie gezonde pups. Ze heeft 5 reutjes en 6 teefjes gekregen. De bevalling begon vrijdagnacht om 3.00 uur en vrijdagmiddag om 12.30 uur waren alle pups geboren. Yara heeft het prima gedaan en is een echte moeder.  Ze is constant bij haar puppy's en weet precies welke verzorging er nodig is. Iedere dag komen de pups weer goed aan en liggen met een voldaan gevoel heerlijk rondom Yara. Kortom; super trots en blij samen met moeder Yara en haar kroost!
  

--------------------

 

🏆 NSC CLUB WINNER '22 🏆 + reserve BEST IN SHOW

 

 

3-10-2022

Kampioenschapsclubmatch Nederlandse Schnauzer Club
Judges: Mr. G. Mosca Tenna (IT) Clubwinner & Mr. R. Douma (NL) BIS, Championclass

1 Excellent, CAC, Best Bitch, Beste of Breed, CLUBWINNER '22  &  res. BEST IN SHOW

--------------------

🏆 BELGISCH KAMPIOEN 🏆


11-09-2022

Dogshow Genk LKV (BE) Judge: Mr. S. Mitrevski (MK), Open Class

1 Excellent, CAC, CACIB, Best Bitch, Best of Breed , with the last 6 dogs in the ring of honor & BELGISCH KAMPIOEN

-------------------

🏆 NEDERLANDS KAMPIOEN 🏆

 

10-09-'22

Outdoor Zwolle III  (NL) Judge: Mr. H. Hoenderken (NL), Open Class

1 Excellent, CAC, Best Bitch, Best of Breed & NEDERLANDS KAMPIOEN

 

--------------------

 🏆 VSFL CLUBWINNER '22 🏆 + 3th place BEST IN SHOW 

 


22-05-2022

VSFL Kampioenschapsclubmatch Barneveld (NL) Judge: Mr. A. vd Broek (NL), Intermediate Class

1 Excellent, CAC, Best Bitch, Best of Breed, CLUBWINNER '22 & 3th place BEST IN SHOW  


--------------------


 

🏆 NSC CLUBWINNER  '21 🏆 + BEST IN SHOW JUNIOR & BEST IN SHOW 3-10-2021

Kampioenschapsclubmatch Nederlandse Schnauzer ClubJudges: Dhr, H. Lafleur (NL) Clubwinner, Dhr. J. Williams (NL) BIS Jeugd & Dhr. vd Broek (NL) Best In Show, Junior Class

1 Excellent, CAC, Best Junior, Best Bitch, Beste of Breed, CLUBWINNER '22, BEST IN SHOW JUNIOR & BEST IN SHOW


--------------------


 

🏆 NEDERLANDS JEUGD KAMPIOEN 🏆
 

 
25-9-2021

46e Int. Dogshow Maastricht (NL) Judge: Dhr. Rade Vesic (RS), Junior Class

1 Excellent, CAC, Best Junior, Best Bitch, Best of Breed & NEDERLANDS JEUGD KAMPIOEN

E-mailen
Bellen
Map
Info