Born BraveBeard

          Middenslag schnauzers peper & zout

Nestplanning 
Juni 2024

EVEN EEN UPDATE

Ondanks een goede start is er bij Yara in de loop van vorige week een borstontsteking (mastitis) ontstaan wat een zeer pijnlijke aandoening is. Helaas heeft de ontsteking dusdanige vormen aangenomen dat Yara zelfs een paar nachten in een kliniek heeft moeten verblijven. Dit houdt in dat wij 24/7 bezig zijn met het voeden van de pups. Yara probeert het inmiddels wel weer zelf te doen maar dat is niet voldoende dus springen wij bij. Door deze hele situatie lukt het nu niet om regelmatig wat foto's etc. te plaatsen en hoop dit later alsnog te kunnen inhalen. De pups merken verder niets van deze situatie en hebben inmiddels bijna allemaal hun geboortegewicht verdubbeld en groeien dus als kool!

 YARA IS MOEDER GEWORDEN VAN 12 PUPS !

En zijn nog enkele pups beschikbaar
------------------------------

Op vrijdag 14 juni is Yara moeder geworden van 12 mooie gezonde pups, 5 reutjes en 7 teefjes. de bevalling is prima verlopen en Yara kwm gelijk weer in haar moederrol. De pups doeen het prima en wij genieten er weer met volle teugen van. Later deze week zal ik onder de map Puppy's een map maken van het B-nestje zodat ik daar regelmatig wat foto's zal plaatsen van hoe de pups opgroeien.
EEN BUIK VOL PUPPY'S !

Omdat Yara toch wel een hele dikke buik kreeg hebben we een foto laten maken om te kijken hoeveel pups ze draagt. De dierenarts heeft er 12 geteld dus dat is weer een buik vol! Het vorige nestje was ook zo groot en dat heeft ze super gedaan dus we hebben er vertrouwen in dat we straks weer een mooi elftal hebben met 1 reservespeler!

 


 DE KRAAMKAMER IS IN ORDE GEBRACHT

Afgelopen weekend hebben we alle spullen weer van zolder gehaald om de kraamkamer gereed te maken. Yara is verschillende keren heen en weer gelopen en heeft uit de werpkist een knuffel gepakt en bij haar in de mand gelegd. Je kon merken dat ze nu doorheeft wat de bedoeling is van deze kamer. 'sAvonds ging ze eerst eens wat graven in haar mand om vervolgens lekker in slaap te vallen. Een week voor de bevalling verhuis ik ook naar deze kamer om daar te slapen. Ideaal zo'n hoog bed want dan kan ik alles goed overzien, ook straks wanneer de pups zijn geboren want de eerste paar weken blijf ik er 'snachts ook nog bij. En wat ook wel leuk is om te vertellen is dat ik vandaag, 50e dag van de dracht, voor het eerst wat beweging heb gevoeld in Yara's buik, van die hele kleine plopjes!


YARA IS JARIG !🎉

Het is vrijdag 31 mei en Yara is vandaag 4 jaar geworden. Dit keer viert ze het niet alleen maar samen met een buikje vol puppy's. Het gaat heel goed met Yara. Ze is flink aangekomen en waggelt op haar gemakkie wat rond. Op de foto is ze bijna 7 weken drachtig dus zo lang gaat het niet meer duren voordat de pups worden geboren. Breekt weer een spannende maar mooie tijd aan!

 


YARA WORDT MOEDER!


 

 

Op dinsdag 14 mei zijn we met Yara naar de dierenarts geweest om aan de hand van een echo te zien of ze drachtig is. En ja, we kunnen feestvieren Yara is drachtig!! Op de echo zijn 8 pups gezien maar de kans is groot dat er nog een paar verstopt lagen en het dus wederom een groot nestje gaat  worden. We gaan weer heel goed voor Yara zorgen en hopen half juni te kunnen laten weten wat er uiteindelijk is geboren.


YARA op weg naar haar date


 


Onlangs zijn we afgereisd naar Duitsland waar Yara een date heeft gehad met Multi Ch. Miro vom Wesenswart (MAX). Dit is hetzelfde reutje waarmee Yara in november 2022 haar eerst nestje kreeg. Vanuit het vorige nestje krijgen we alleen maar positieve berichten over het fijne karakter van de pups. Daarbij zijn ze ook nog eens uitgegroeid tot zeer mooie schnauzers en aangezien we zelf een pup willen houden zijn dat de redenen waarom we nog een keer voor deze combinatie hebben gekozen.

Nu begint het wachten totdat er een echo gemaakt kan worden ter bevestiging van een dracht. Dit zal gebeuren in de tweede helft van mei. Laten we hopen dat ons uitstapje naar Duitsland resulteert in weer een mooi nestje. We tellen de dagen in spanning af.......

 

Multi CH. YARA Alarm Beskyd


INTERNATIONAAL KAMPIOEN 🏆
VICE-EUROPEAN WINNER '23 🏆

Nederlands Jeugd kampioen 🏆
Nederlands Kampioen 🏆
Belgisch Kampioen 🏆
Clubwinner NSC '21, '22, '23🏆
Clubwinner VSFL '22 🏆
Holland Cup Winster '23 🏆
Luxemburgs Kampioen 🏆
German Winner '23 🏆
Dutch Winster '23 🏆
Winner Of Winners '23 🏆
VDH Herbstsieger Dortmund '23
Fryslân Cup '23
Clubkampioen Ned. Schnauzer Club '23
Winner Clubcompetitie NSC '21, '22, '23
BEST IN SHOW Ned. Schnauzer Club '21
3e BEST IN SHOW VSFL Vereniging '22
Res. BEST IN SHOW Schnauzer Club '22
3 x tweede plaats CRUFTS '22
Voor altijd gekwalificeerd
voor de CRUFTS !!

 

Multi Ch. Miro vom Wesenswart (MAX)

 

INTERNATIONAAL KAMPIOEN🏆

VDH - Europasieger '22 🏆
German Winner '21 🏆
Duits kampioen VDH 🏆
Duits kampioen PSK 🏆
Clubwinner '19 🏆
Landsieger Rheinland-Pfalz-Saar'18
Landsieger Rheinland-Pfalz-Saar'19
Meerdere malen Best Of Breed en
BEST IN SHOW !!

 

Wanneer u bent geïnteresseerd in een pup kunt u ons een berichtje sturen via het contactformulier. Wilt u dan gelijk iets vertellen over uw gezins- en woonsituatie, werksituatie en wat uw ervaring is met honden. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.
E-mailen
Bellen
Map
Info