Born BraveBeard

          Middenslag schnauzers peper & zout

Rasomschrijving en karakter

De middenslag schauzer heb je in 2 kleurvariëteiten; peper & zout en zwart. Wij hebben alleen peper & zout schnauzers. Hieronder krijgt u een duidelijker beeld hoe het ras wordt omschreven zowel lichamelijk als qua karakter. Voordat u besluit een schnauzerpup in huis te nemen is het toch wel van groot belang vooraf te kijken of dit ras wel bij u past.

Land van Herkomst: Duitsland

Huidig en oorspronkelijke taken: waakhond, ongedierteverdelger en begeleidingshond

Gem. leeftijd: 12 tot 14 jaar

Uiterlijk:

Schouderhoogte ook wel genoemd schofthoogte:  tussen de 45 en 50 centimeter

Gewicht: tussen de 14 en 20 kg

Het is een vierkant, geblokte hond waarvan de rug kort is en licht aflopend. De borstkast is ovaal en reikt verder dan de ellenbogen. Het heeft een sterk, gespierde nek en loopt harmonisch over in de schoft. De staart heeft een sabelvormige vorm. De voorbenen staan stevig, recht en niet nauw naast elkaar. De achterbenen schuin geplaatst met een hoeking, lopen parallel en ook niet nauw gesteld. De huid sluit nauw aan het hele lichaam en heeft een draadachtige harde vacht die dicht is ingeplant met een dichte onderwol. De beenharen daar in tegen zijn niet zo hard.

Gedrag en karakter:
Typische gedragskenmerken zijn het goedaardige, evenwichtige karakter en ze zijn onomkoopbare trouw aan zijn baas. Hij is waakzaam, beschermend en slaat zeker wel aan maar is geen blaffer. Bezit sterk ontwikkelde zintuigen, schranderheid, geschiktheid om te worden afgericht, kracht, uithoudingsvermogen, snelheid en weerstandsvermogen tegen slecht weer en ziektes.
Door zijn aangeboren belastbaarheid en zelfverzekerdheid is hij zeer geschikt als begeleidings-, sport-, gebruiks-, dienst- en gezinshond. Ze hebben een wat dominant karakter maar kunnen met goede socialisatie goed overweg met ander huisdieren. Ook zijn ze erg lief voor kinderen

Omgang en opvoeden:
Ze zijn zeer energiek en gaan er graag regelmatig op uit. Regelmatig spelen, vrijlopen in een veilige omgeving en lange, stevige wandelingen of fietsen doen ze ook graag. Wanneer je ze voldoende beweging geeft zullen ze de momenten dat ze thuis zijn rustig zijn en zich zelf vermaken.  
Qua opvoeding zijn ze wat eigenzinnig. Een vroege socialisatie en gehoorzaamheidscursus zijn aan te raden. Wanneer je consequent, eerlijk en geduldig bent gaan ze voor je door het vuur. 

Vacht en vachtverzorging:
Ze hebben een dubbele vacht. De buitenste laag is dik, taai en hard en de ondervacht is zacht en dicht.
Eénmaal per week borstelen en ontwollen is meestal wel voldoende. Twee maal per jaar naar de trimsalon om te laten plukken is voldoende maar wanneer u toch graag met een altijd goed uitziende schnauzer wilt rondlopen is 4 x per jaar een aanbeveling.

E-mailen
Bellen
Map
Info