Born BraveBeard

          Middenslag schnauzers peper & zout

Puppy's

Op vrijdag 14 juni is er een nestje van 12 pups geboren, 5 reutjes en 7 teefjes,  en er zijn nog enkele pups beschikbaar. Op pagina Nestplanning 2024 kunt u meer informatie vinden omtrent dit nestje. Indien u geïnteresseerd bent in een pup van onze kennel kunnen we met elkaar bekijken of het ras ook bij u past. Is dit het geval dan kunt u zich op de lijst met geïnteresseerden laten zetten. Deze lijst is zowel voor u als voor ons geheel vrijblijvend. U kunt dan wel alvast aangeven of u een reutje of teefje wilt. Zodra de pups zijn geboren zullen wij u op de hoogte brengen. Tot de pups 3 weken oud zijn mogen alleen wij bij de pups tenzij er natuurlijk hulp van een dierenarts noodzakelijk is.   

Vanaf de 3e week nodigen we u uit voor een kennismakingsgesprek en een eerste bezoek aan de pups. Bij een wederzijdse klik kunt u een pup reserveren. Vooraf sturen we u een concept van de koopovereenkomst toe zodat u weet wat hiervan de inhoud is. Tijdens dit bezoek is het nog te vroeg een pup uit te kiezen maar u kunt wel alvast uw wensen en voorkeuren aangeven zodat wij kunnen gaan bekijken welke pup bij welke nieuwe eigenaar zou kunnen passen.

Op de begane grond hebben wij een slaapkamer die we speciaal inrichten zodat Yara daar kan bevallen en haar kraamtijd met de pups kan doorbrengen. Als het bijna zover is en Yara gaat bevallen dan blijven wij bij haar slapen, zo ook de eerste paar weken wanneer de pups zijn geboren. In deze kamer staat overdag de radio/tv aan en brengen wij er geregeld onze tijd door. Als de pups 3 à 4 weken oud zijn halen we de eettafel uit onze serre en wordt deze helemaal ingericht voor de pups en groeien dan verder op binnen ons gezin en andere honden. Bij mooi weer kunnen ze vanuit de huiskamer zo het terras op en de tuin in. Zo wennen ze gelijk aan buitengeluiden. Socialisatie staat bij ons hoog in het vaandel en we zullen er alles aan doen om de pups aan veel situaties te laten wennen voordat ze naar hun nieuwe baasjes gaan.

De pups worden door de Raad van Beheer gechipt, krijgen een DNA afstammingsprofiel en stamboom. Ze worden 4x ontwormd en krijgen de 6 weeks inenting. Ze worden door de dierenarts onderzocht waarna een gezondheidsverklaring wordt ingevuld in het Europees dierenpaspoort.  In dit paspoort staat wanneer en waarvoor de pup is ingeënt.


Voor het laatste nieuws kunt u de pagina Nieuws en Nestplanning 2024 bezoeken.
E-mailen
Bellen
Map
Info