Born BraveBeard

          Middenslag schnauzers peper & zout

 Even voorstellen

Wij zijn Angélique en Ietse van Zwieten en hebben één zoon die inmiddels alweer volwassen is. Bij ons wonen 2 middenslag schnauzers peper & zout en een zwarte riesenschnauzer. Wij fokken zo af en toe hobbymatig een nestje.

In augustus 2011 kregen wij onze eerste hond, een middenslag schnauzer Lord - Nero Het Hoog Oord. Na bijna 3 jaar besloot ik mee te doen aan een hondenshow en behaalde daarmee zeer goede resultaten. Dit was het begin van nog veel meer. Nero werd Multi Kampioen en kreeg regelmatig dekaanvragen vanuit binnen- en buitenland wat heeft geresulteerd in 15 nestjes in 5 verschillende landen met een totaal van 110 pups.

In 2017 verhuisden we naar onze huidige woning en wilden we er graag nog een hond bij. Omdat we nu meer ruimte hadden dan in onze vorige woning besloten we er een zwarte riesenschnauzer bij te nemen en dat werd dus Dex. Ook hij heeft op shows mooie resultaten behaald en mag zich Nederlands Kampioen noemen.

Omdat we in de loop van de jaren het plan hadden gekregen eens een nestje middenslag schnauzers te gaan fokken zijn we op zoek gegaan naar een gerenommeerde fokker. We kwamen uit in Tsjechië bij kennel Alarm Beskyd. In het voorjaar 2020 zouden er pups geboren worden uit een combinatie die ons erg aansprak. Toen ze er eenmaal waren zijn we naar Tsjechië gereisd om ons nieuwe gezinslid uit te kiezen waarna wij haar, Yara Alarm Beskyd, in augustus met de camper hebben opgehaald. Yara is inmiddels uitgegroeid tot een hele mooie dame. Ze  is succesvol op shows en heeft inmiddels al heel wat kampioenstitels op haar naam staan. Met haar hebben we in november 2022 ons eerst nestje gekregen. Dit is geheel gegaan volgens het fokreglement van de Nederlandse Schnauzerclub waarvan wij al jaren lid zijn. We zijn vrijwel altijd aanwezig bij de halfjaarlijkse ledenvergadering en het fokkersoverleg. Tijdens het fokkersoverleg wordt met regelmaat het fokreglement gescreend om te zorgen dat er verantwoord gefokt kan blijven worden. Gezondheid en karakter staan per slot van rekening hoog in het vaandel!

Onze honden groeien op in huiselijke kring. Wij hebben geen kennels en zo zijn de honden dus altijd gezellig bij ons in de huiskamer, evenals de pups. Wanneer we een nestje hebben wordt  de serre leeggehaald en omgebouwd tot puppykraamkamer waardoor de pups heel veel indrukken/geluiden mee krijgen van al onze dagelijkse bezigheden. 
Ons doel is een gezond ras typische middenslag schnauzer te fokken. De reu wordt met zorg uitgekozen, zowel op gezondheidsaspecten als op karakter. Onze honden worden gescreend op HD (Heupdysplasie), DCM (aangeboren hartafwijking) en krijgen jaarlijks een ECVO-oogonderzoek. Bij beide ouderdieren en de pups wordt er DNA afgenomen ten behoeve van de gezondheid van het ras.


E-mailen
Bellen
Map
Info